top of page

Over mij

Ik ben geboren in 1961 en groeide op rond Utrecht. Tekenen gebeurde dagelijks en daarbij kwam op 10 jarige leeftijd fotografie, met een oude Zeiss Ikon Box gekocht op de rommelmarkt. Observeren en vastleggen van de omgeving, met mensen in de hoofdrol, dat is een nooit uitgeputte bron, dat fascineert me. Tekenen en schilderen hoorde er gewoon bij, net zoals eten en drinken.

Hoewel ik uit een muzikale en creatieve familie kom werd een carrière in de kunst niet als mogelijkheid gezien, de mens in al zijn aspecten vond ik interessant dus koos ik voor de gezondheidszorg. Na uitloting voor geneeskunde, koos ik voor een opleiding in de verpleegkunde en werkte als neonatale intensive-care verpleegkundige. Ik volgde cursussen in tekenen en schilderen, had een expositie, maar wilde me verder ontwikkelen. Nadat we 3 kinderen mochten krijgen en ze iets zelfstandiger werden, richtte ik me pas volledig op mijn passie: tekenen, schilderen en het overbrengen van kennis.

Ik startte in 2008 met een vijfjarige opleiding aan de Wackers Academie in Amsterdam, waar ik in 2013 cum laude afstudeerde. Ik wil me blijven verbeteren, blijven leren, dat maakt het spannend. Bij Svetlana Tartakovska volgde ik een masterclass.

DSC_0250.jpg

Over mijn werk:

"In ieder werk probeer ik een verhaal te vertellen. Een emotioneel moment of gedachte, vertaald in verf op doek. Zowel in een stilleven als een portret. De gelaagdheid in de persoon vertaald zich in de gelaagdheid in het portret. Op zoek naar de emoties die verborgen zijn, en de transparanties van de gedragen maskers."

Het gaat er naar mijns inziens niet om hoeveel je in je leven doet maar om de intensiviteit van de ervaring. 

Wat zijn de dieperliggende motivaties, gevoelens en emoties die ten grondslag liggen aan denkpatronen. Ik ervaar een schoonheid in processen van groei, bloei en verval. Zowel in de natuur als bij de mens. Ik word geboeid door de gelaagdheid van het innerlijke en uiterlijke leven. Gevoelens en emoties zijn immer constant in beweging in een wisselwerking met de buitenwereld. Een moment in de tijd vastleggen.

Een tijdloze ontmoeting. Een verbinding aangaan. 

Schermafbeelding%202020-08-05%20om%2015.
bottom of page